De Enerzjy Koöperaasje Aldeboarn U.A. (afgekort EKA) is ontstaan op initiatief van enkele “groene” Boarnsters. In oktober 2014 werd het plan geboren om een lokale energiecoöperatie te starten en een jaar later zijn we officiëel opgericht.

Onze statuten kun je opvragen via een bericht in Contact.

Wij willen met ons dorp bijdragen aan de groene energiedoelen van Nederland. De fossiele brandstoffen raken op en gebruik van hernieuwbare energie is nodig, zodat onze energievoorziening in 2050 of eerder volledig groen is.

Onze doelstellingen
De doelstellingen van EKA zijn: het stimuleren, faciliteren en adviseren van energiebesparing en van lokale duurzame energieproductie. Dit moet uiteindelijk een energie-onafhankelijk Aldeboarn opleveren. Daarmee bevorderen we de leefbaarheid voor inwoners, bedrijven en organisaties in Aldeboarn en directe omgeving nu en in de toekomst.

EKA logo

Onze koöperaasje
EKA is lid van Ús Koöperaasje, de overkoepelende energiecoöperatie in Friesland, en wij zijn wederverkoper van lokale groene stroom en CO2-gecompenseerd gas van Energie VanOns (voorheen Noordelijk Lokaal Duurzaam (NLD), dé duurzame energieleverancier van en voor Noord-Nederland.

Meedoen, meehelpen en lid worden?
Dorpsgenoten kunnen voor €10 / jaar lid worden van EKA om onze initiatieven te steunen. De voordelen voor leden zijn:

  • Je krijgt zeggenschap over EKA projecten (we zijn een coöperatie)
  • Je kunt meedoen met EKA projecten
  • Je hebt voordelen bij je eigen groene projecten

Wil je lid worden? Ga dan naar de Contact pagina en vraag om een aanmeldingsformulier of neem contact op met onze voorzitter. Klik hier voor onze folder.

Hou de winst lokaal: geld voor Aldeboarn
Via ons kunnen leden klant worden bij Energie VanOns. Daarmee vloeit een deel van de winst, €75,- per klant, van Energie VanOns terug naar EKA, die we kunnen gebruiken om onze eigen projecten te financieren of bij te dragen aan andere dorpsaktiviteiten. 10 klanten in Aldeboarn levert al €750,- op voor het dorp! De voordelen voor Energie VanOns klanten zijn:

  • Je krijgt groene energie voor een eerlijke prijs
  • Overstappen kan je geld opleveren
  • Je investeert in Aldeboarn!

Wil je klant van Energie VanOns worden, ga dan naar de Overstappen pagina.

Benieuwd naar onze projecten of heb je vragen? Klik door naar projecten of neem contact met ons op.